您现在的位置:首页 > >

湖北省八市2014届高三下学期3月联考英语试题

发布时间:

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

湖北省八市 2014 年高三年级三月调考 英 语 试 题
本试题卷共 12 页,81 题。全卷满分 150 分。考试用时 120 分钟。 ★祝考试顺利★ 注意事项: 1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号 条形码粘贴在答题卡上的指定位置。 2. 选择题的作答:每小题选出答案后,用统一提供的 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答 案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。答在试题卷、草稿纸上无 效。 3. 完成句子和短文写作题的作答:用统一提供的签字笔直接答在答题卡上对应的答题 区域内。答在试题卷、草稿纸上无效。 4. 考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. ?19.15. B. ?9.15. C. ?9.18. 答案:B 1. What was the result? A. Italy won the game. B. France won the game. C. Both were winners. 2. Where does the man think the keys are? A. In the woman’s purse. B. In the woman’s car. C. In the restaurant. 3. What probably is the woman? A. A student. B. A nurse. C. A teacher. 4. How many hours does the park open on Saturdays? A. 9. B. 10. C. 13. 5. What does the man mean? A. The woman has got a lot of shoes. B. He will buy the woman a pair of shoes. C. The woman’s shoes match her new dress well. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。 6. What is the boy doing now? A. Reading. B. Watching TV. 7. What’s the mother doing now? A. Watching TV. B. Cooking. 8. What can we infer from the dialogue? A. The boy is untidy. B. The boy is naughty. 听第 7 段材料,回答第 9、10 题。 9. Why does the man choose to bike to work? A. He works in a park near his home. B. He has no train to take near his home. C. He wants to do his part for the environment. 10. How long does it take the woman to go to work? A. Half an hour. B. An hour. 听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。 11. What does the man think of the woman? A. She’s a little overweight. B. She’s too thin. 12. What did the woman want to do at first? A. Work out in a gym. B. Go on a diet. 13. What does the man think of most diets? A. They’re effective. B. They’re healthy. 听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。 14. Why does the woman want to resign? A. She doesn’t like full-time jobs. study. C. She is not satisfied with the pay. 15. When is help needed in the man’s restaurant? A. Only on weekdays. B. Only at weekends. 16. What is the result of the conversation? A. The woman got the job. C. The man let the woman be a trainee. 听第10段材料,回答第17至20题。 17. Where does the speaker most probably make the speech? A. At a family get-together. B. At a reception. 18. What is Mr Brown? A. An assistant manager. B. A clothing businessman. 19. When did the speaker start do business with Mr Brown? A. In 1998. B. In 1989. 20. Why are Mr Brown and his party coming to England? A. To visit some business partners. B. To pay an informal visit to some cities. C. To seek new opportunities for cooperation. 第二部分:词汇知识运用(共两节,满分 30 分)

C. Doing his homework. C. Doing some cleaning . C. The boy is diligent.

C. Two hours.

C. She’s too heavy. C. Play tennis with the man. C. They’re useless.

B. She needs more time for

C. Late in the week. B. The woman got a pay rise.

C. In a class. C. A government official. C. In 1988.

▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

第一节:多项选择(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21. Many people see the use of “dama” as that the more advanced a country becomes, the more influential its language is. A. evidence B. balance C. reference D. preference 22. If a young man wants the to move to a different city in future years, he should keep renting instead of buying a house. A. qualification B. flexibility C. benefit D. privilege 23. The school refuses to the student whose face was terribly burnt just because he might scare others, as every child has the right to attend school. A. tolerate B. represent C. admit D. dismiss 24. Market research company GFK conducted the study, which that only 53% of Americans actively enjoy their jobs, and 15% actively dislike them. A. exaggerated B. revealed C. recommended D. contradicted 25. The food served in this restaurant especially health-conscious eaters because each dish is very healthy, made with limited fat and oil. A. appeals to B. adapts to C. belongs to D. sees to 26. Though the scheme was well designed, it because people were unwilling to co-operate. A. turned up B. took on C. broke down D. carried on 27. Brought up by overprotective parents, the young man was so that he couldn’t bear any pressures of life. A. aggressive B. fragile C. stubborn D. straight 28. As families move away from their community, their friends of many years, their extended family relationships, the informal flow of information are cut off. A. comfortable B. temporary C. stable D. precise 29. Young parents are advised to choose for their children natural foods free of chemicals to make sure of their health. A. rarely B. occasionally C. absolutely D. mostly 30. We can be a smart shopper by choosing for value, not for looks; , choose good quality goods with plain packages. A. in particular B. in other words C. in addition D. on the contrary 第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处 的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Tony set off for home again without having eaten since, as usual, one of the older boys had taken his packed lunch. Angry and 31 , Tony rushed to the park, when he suddenly saw a wasp (黄蜂) flying about among the rosebushes. It 32 him, making him get away from the roses immediately. Then, a 33 came into his head: How is it that something so much 34 than himself could frighten him like that? Having 35 the insects for a while, he had a good understanding of the wasp’s 36 : it was fear. A wasp could never 37 a person, but everyone was so afraid of its sting that they left the wasp 38 . So Tony spent that night 39 what his ‘sting’ could be. The next day, Tony seemed like a 40 boy. No longer did he walk with his eyes fixed on
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

the ground, nor did he 41 nervously when people spoke to him. Instead, he became brave and 42 , ready to face up to anyone. The boy who stole his packed lunch that day ate so spicy a sausage sandwich that he 43 crying and coughing. Never again did he rob Tony of his lunches. Another older boy 44 to hit Tony, but this time Tony looked at the boy 45 and bravely. From memory, he told him the 46 of his parents, his teacher, and the boy’s own mother, “ 47 you hit me I’ll call them, and you’ll be severely punished.” The boy turned around and 48 from the scene. The strategy 49 . So, in the end, Tony became like the wasp he’d seen. Without even having to sting anyone, he frightened them, and 50 that no one would mess with him. 31. A. excited B. dissatisfied C. frustrated D. relaxed 32. A. scared B. inspired C. rescued D. comforted 33. A. guess B. thought C. belief D. view 34. A. smaller B. bigger C. smarter D.fiercer 35. A. collected B. tested C. watched D. counted 36. A. challenge B. trick C. choice D. method 37. A. bite B. warn C. fight D. please 38. A. in peace B. in silence C. by comparison D. on end 39. A. remembering B. doubting C. regretting D. wondering 40. A. different B. common C. strange D. rare 41. A. turn back B. look into C. turn down D. look away 42. A. confident B. reliable C. cheerful D. sensitive 43. A. picked up B. brought out C. ended up D. cut down 44. A. promised B. threatened C. decided D. started 45. A. cruelly B. proudly C. determinedly D. carelessly 46. A. numbers B. feelings C. names D. changes 47. A. As B. If C. Though D. Unless 48. A. withdrew B. recovered C. sheltered D. suffered 49. A. improved B. failed C. survived D. worked 50. A. proved B. guaranteed C. concluded D. foresaw 第三部分:阅读理解(共 20 小题:每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 A The man beside her looked familiar. She felt like she knew him. Then when he opened the book on his knees, she at once knew who he was. “Now, if anyone ever has a doubt regarding factorisation(因式分解), just once, read page number thirteen in your textbook. There would be no more doubt.” She smiled at the memory, remembering his patient, cool face. She recalled one by one, all the memories of her middle school Math teacher. He was a widower(寡夫), always looking sad. He looked tailor-made for a librarian, silent as his books, or a romantic poet, but a mathematics teacher was the last guess anyone could make about him. Oh, how they used to make fun of him, play tricks on him and laugh behind his back! He
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

never laughed but smiled politely at everybody. Sometimes he would make silly mistakes on the blackboard, and then apologize as he erased it out. He always gave in to the girls’ demands of shortening his class. His correction was always careless and merciful , and the middle school girls relied on this fact to pass through the hardest of mathematics exam papers. But she didn’t remember him for this. Long shiny hair and soulful big eyes. A tall, slim frame. His daughter. They had been best friends and always hung about together. She recalled eagerly all the fun they had in middle school, wild and carefree...until his daughter went down with pneumonia(肺炎). She could never forget the suddenness and the meaninglessness of it, the feeling of emptiness. After that, he looked even sadder. But, life went on. Now, after almost 25 years, sitting beside him, with a dirty city bus aisle between them, she gathered her courage and said, “Mr. Rao? I’m an old student of yours. You taught me in middle school.” He looked at her for a while. “I do not even seem to remember any student.” She knew he was lying. “I am sorry about your daughter.” There was a pause in their conversation, and it was filled with all kinds of noises. Then he spoke, looking away. “I do not need any sympathy. In fact, all my new students think I never had any kids.” He had a smile, but his eyes were sad. “Where do you work now?” she asked. “Future Generation High School.” She swallowed, in excitement. The school where her daughter studied. “Do you happen to know Jaya Kumari?” Something flashed across his face. Anyone else would consider the expression as recalling something. But she knew it was pain. Then his face was calm again. “No.” His answer was short. “Well, she is my daughter.” Her daughter was a topper, a gold medalist in the Math State Competitions. He was pretending. The bus stopped. She stood up and looked down at him. “I was your daughter’s best friend. You must surely remember me...” “Excuse me,” he said, looking nervous. “I do not want this conversation. Someday, you’ll see that it is easier to bury the past.” He said, and went back to his graph. “Her loss was hard on me too,” she continued calmly. “I named my daughter after her.” 51. What does the underlined part mean? A. His dream was to be a poet. B. He wasn’t equal to teaching math. C. He didn’t look like a math teacher. D. He was silent and used to be a librarian. 52. According to the passage, when the woman was in middle school, Mr. Rao was probably . A. soft-hearted B. irresponsible C. indifferent D. strict 53. The woman remembered his math teacher probably because ________. A. he was often made fun of by his students B. they both suffered the loss of loved ones C. he was handsome but always looked sad D. he taught well and was kind to girl students 54. The man refused to admit knowing the woman’s daughter because ________.
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

A. he never recovered from his daughter ’s death. B. he hated discussing about his job after work. C. her daughter was not clever enough to stand out. D. the name of her daughter was not familiar to him. B According to a recent article in The Wall Street Journal, we might all be braggarts(大话王) in this competitive society addicted to social networking. Take a close look at your social-networking sites. Do you like to post photos of yourself in restaurants to show others what an exciting life you have? Or do you like to write about how happily in love you are? Or perhaps you are of the subtle type who constantly complain about jobs but really just want to impress others with your important position. According to the results of a series of experiments conducted by Harvard University neuroscientists(神经科学家), the reward areas of our brain--the same areas that respond to “primary rewards” such as food --are activated when we talk about ourselves. We devote between 30 to 40 percent of our conversation time to doing just that. Unfortunately, Bernstein says, some people can’t tell the difference between sharing positive information that others might actually want to know and direct bragging. She suggests that bragging involves comparison, whether stated or implied. “We are expected to be perfect all the time. The result is that more and more people are carefully managing their online images”. says Elizabeth Bernstein, a columnist with the Wall Street Journal. But the issue is not limited to the Internet. In a fiercely competitive job market we must sell ourselves on multiple platforms and show that we are better than others. In fact, we have become so accustomed to bragging that we don’t even realize we are doing it, says Bernstein. This is harmful to our relationships and puts people off. Bernstein talked to some experts who said that people brag for all sorts of reasons: to appear worthy of attention; to prove to ourselves we are doing fine and that people who said we would fail are wrong; or simply because we’re excited when good things happen to us. “Feel sorry for them, because they’re doing this unconscious, destructive thing that won’t help them in the long run,” said Professor Simian Valier, a research psychologist at Washington University. 55. The underlined word “subtle” in Para.2 is closest in meaning to “ “. A. hidden B. apparent C. outstanding D. simple 56. Which of the following is one of the features of braggarts? A. They control conversation and only talk about themselves. B. They know well how to share positive information. C. They self-promote to stand out in their career. D. They don’t pay much attention to their online image. 57. What can we infer from the passage? A. Braggarts make a good first impression but the effect decreases over time. B. People who like bragging know what they are doing. C. Braggarts always adopt comparison directly to show they are excellent. D. They care much about the feelings of others when talking. 58. Which would be the best title for the passage?
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

A. Are you a braggart? C. Why do we keep on bragging? C

B. Society addicted to networking D. How to deal with a braggart?

Password (密码) strength has been a topic about the Internet lately. I have seen lots of clever methods for generating and remembering strong passwords. Some are better than others, but in my opinion, none are adequate. Here’s the problem: It doesn’t matter how strong your passwords are if you use the same one on multiple sites. All it takes is for a site to get hacked(侵入), like Gawker media, or even Sony did, and now your super-strong password has been stolen, and every site on which you used that password has been accessed. So, the bottom line is that no matter how strong your passwords are, and no matter what clever tricks you use to help you remember them, if you surf internet often, the only truly secure password system is what you need. Enter LastPass. It’s not the only password manager out there, but I like it the best. You create ONE strong password that you have to memorize and use it to access your LastPass database. The LastPass database is stored online, on LastPass’s servers. LastPass recognizes the site you’re on and automatically logs you in (after, optionally, asking you to re-enter your master password). LastPass also has automatic form fill and automatic password generation. This means that you can have a different, unique, very strong password for every site you log into, but you only have to remember one master password. It’s the best of both worlds. One argument against LastPass is that if their database is attacked, then all of your sites are in danger, and that’s true, but given that their entire line of work is keeping that information safe, I’m willing to take that chance. The alternative is rolling dice(掷骰子) or picking phrases to create passwords, writing all of them down on a piece of paper or something, and then having to manually type them in when I go to a site. A terrible mess. There is a free version of LastPass, with some additional features unlocked if you pay a $12 a year subscription. — Joshua Bardwell 59. The writer thinks using the same password everywhere is . A. dangerous B. convenient C. appropriate D. adequate 60. When using Lastpass, users have to remember . A. all passwords used B. the last password C. unique password each time D. the master password only 61. Critics are against Lastpass because . A. they have better ways to create password B. they think rolling dice is more convenient C. they have no faith in Lastpass database’s safety D. Gawker media and Lastpass were hacked once 62. Joshua Bardwell writes the passage to . A. share his experience B. introduce a product of good quality C. advertise his product D. teach how to use a new product D
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

While the presence of rats in homes may cause anxiety and annoyance, they rarely result in driving out the residents. But that is exactly what happened to the inhabitants of the 10-square-mile Hawadax Island off the coast of Alaska, almost 230 years ago. Now thanks to a five-year effort by scientists, the terribly silent “Rat Island” as it had been called for many years has been returned to its rightful owners -- birds! Hawadax Island is part of a chain of volcanic islands in the Bering Sea called the Aleutian Islands. The rats that arrived there in 1780, when a Japanese ship carrying them broke down nearby, completely destroyed the native population because the environment of the island was not built to defend its animals from these predators. There isn’t any tree on the Island, which meant that the birds were accustomed to building their nests low in the ground, giving the rodents(啮齿 动物) easy access to both eggs and baby chicks. As years passed, the birds that had called the island home for thousands of years became endangered and eventually, disappeared completely. In 2007, the U.S. FWS (Fish and Wildlife Service) started a serious plan to rid the island of the rats and try bringing back the beautiful birds that had once called it home. Given that there were an estimated 10,000 rodents inhabiting “Rat Island” and the fact that they re-produce rapidly, it was not an easy task. But by 2009, the Island was officially declared rat free! Then slowly but surely, the birds began to return. Unfortunately, some of the pioneers were unintentionally killed from the leavings of the raticide, a poison that had been used to wipe out the rodents. But now it seems things are becoming more stable and the Island is starting to increasingly look like its former self. Before the transformation, “Hawadax”, also known as “Rat Island”, was a silent and ghostly place with bird bones, snail remains and rocks covered in rat feces(粪便). Today, birds’ singing and flying in and out is a common sight. Tufted puffins and song sparrows, which had long disappeared, are gradually making their way back. Scientists have also been observing an increase in ground nesting and shorebirds. Though the Island is still not back to its full glory, the signs are encouraging and things can only get better, as time passes. 63. The underlined word “that”in Para.1 probably refers to ____. A. the presence of rats B. birds’ being driven out C. birds’ returning to the island D. residents’ worrying about rats 64. Birds on Hawadax Island became an easy target because __________. A. this island was treeless B. they nested randomly C. they reproduced too rapidly D. their chicks were extremely weak 65. From the passage, we can know the plan of US FWS_______. A. has helped the island fully recovered B. cost little but benefited greatly C. involved poisoning the rats on a large scale D. accomplished its goal after exactly 24 months 66. Which would be the best title for the passage? A. FWS Help Get Rare Birds Back to Alaska Island B. Japanese Changed a Bird Paradise into Rat Island C. FWS Plan to Drive Rats Out Of Rat Island D. Alaska’s Rat Island Returns to a Bird Paradise
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

E I lost my sight when I was four years old by falling off a box car in a goods yard in Atlantic City and landing on my head. Now I can dimly remember the brightness of sunshine and what color red is. It would be wonderful to see again, but a calamity (大灾难) can do strange things to people. It occurred to me the other day that I might not have come to love life as I do if I hadn’t been blind. I believe in life now. I am not so sure that I would have believed in it so deeply, otherwise. I don’t mean that I would prefer to go without my eyes. I simply mean that the loss of them made me appreciate the more what I had left. Life, I believe, asks a continuous series of adjustments to reality. In spite of the fact the adjustment is never easy, I had my parents and teachers to help. The hardest lesson I had to learn was to believe in myself. If I hadn’t been able to do that, I would have collapsed and become a chair rocker on the front porch for the rest of my life. When I say belief in myself I am not talking about simply the kind of self confidence that helps me down an unfamiliar staircase alone. That is part of it. But I mean something bigger than that: an assurance that I am, despite imperfections, a real, positive person; that there is a special place where I can make myself fit. It took me years to discover and strengthen this assurance. It had to start with the most elementary things. Once a man gave me an indoor baseball. I thought he was laughing at me and I was hurt. “I can’t use this.” I said. “Take it with you,” he urged me, “and roll it around.” The words stuck in my head. “Roll it around!” By rolling the ball I could hear where it went. This gave me an idea how to achieve a goal I had thought impossible: playing baseball. All my life I have set ahead of me a series of goals and then tried to reach them, one at a time. I had to learn my limitations. It was no good to try for something that I knew at the start was wildly out of reach because that only invited the bitterness of failure. I would fail sometimes anyway but on the average I made progress. 67. We can learn from the beginning of the passage that . A. the author lost his sight because of a car crash B. the author wouldn’t love life if the calamity didn’t happen C. the calamity made the author appreciate what he had D. the calamity strengthened the author’s desire to see 68. What’s the most difficult thing for the author? A. How to adjust himself to reality B. Building up assurance that he can find his place in life C. Learning to manage his life alone D. To find a special work that suits the author 69. For the author, the baseball and encouragement offered by the man . A. hurt the author’s feeling B. made the author puzzled C. directly led to the change of the author’s career D. inspired the author 70. According to the passage, the author . A. set goals for himself but only invited failure most of the time B. thought that nothing was impossible for him C. was discouraged from trying something out of reach for fear of failure D. suggested not trying something beyond one’s ability at the beginning
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

第四部分:书面表达(共两节,满分 50 分) 第一节:完成句子(共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下列各小题,根据汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子,并将答案写在 答题卡上的相应题号后。 71. Central government jobs “golden rice bowl” for their stable income and generous benefits. (describe) 政府部门的工作因其稳定的收入和优厚的福利经常被描述为”金饭碗”。 72. A dog is the only thing on earth than he loves himself. (love) 狗狗是世界上唯一爱你胜过爱自己的动物。 73. Lucy might not attend our fancy party for she is said ______________ a famous actor. (interview) 露西可能来不了我们的化妆舞会了。据说她正采访一个著名演员呢。 74. I try to understand prevents so many Americans from being as happy as one expects. (it) 我想弄明白到底是什么使这么多的美国人不像人们认为的那样幸福。 75. Hardly the airport when he was spotted by his fans. (reach) 杰克刚到机场就被他的粉丝认出来了。 76. The 43-year-old says that is the unpredictability of the waves. (make) 这位 43 岁的人说使这项运动如此刺激的就是海浪的不可预测性。 77. Don’t worry. It’s a storm in a teacup. Everyone about it by tomorrow. (forget) 别担心,这不过是茶杯里掀风浪,到明天大家会忘记这事. 78. that air pollution is an extremely serious problem, the city authorities should take strong measures to deal with it. (deny) 无可否认,空气污染是一个极其严重的问题,城市当局应该采取有力措施来解决它。 79. Angelina Jolie knows that were her mother still alive, she her achievement. (proud) 安吉丽娜· 朱莉知道如果母亲仍然活着,那她就会为她的成就感到骄傲。 80. ________________hurriedly, the speech was handed in to the teacher. (complete) 匆匆完成后,演讲稿被交给了老师。 第二节:短文写作(共 1 题;满分 30 分) 请根据以下提示,并结合事例,用英语写一篇短文。 Failure comes from lack of efforts rather than lack of ability. 注意:①无须写标题,不得照抄英语提示语; ②除诗歌外,文体不限; ③内容必须结合你生活中的一个事例; ④文中不得透露个人姓名和学校名称; ⑤词数不少于 120,如引用提示语则不计入总词数。 2014 年湖北省八市高三年级三月联考 英语参考答案 第一部分:听力 1-5BCACA 6-10BCACC 第二部分:词汇知识运用

11-15ABCBC

16-20ABBAC

▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

第一节:多项选择 21-25ABDBA 26-30CBCCB 第二节:完形填空 31-35CABAC 36-40 BCADA 41-45 DACBC 46-50 ABADB 第三部分:阅读理解 51-55CABAA 56-60CAAAD 61-65CBBAC 66-70DCBDD 第四部分: 书面表达 第一节:完成句子 71.are often described as 71. that loves you more 73. to be interviewing 74. what it is that 75. had Jack reached 76. what makes the sport so exciting 77. will have forgotten 78. There is no denying (the fact) /It can’t be denied 79. would be proud of 80. Having been completed 详解 多项选择 21. A。题意为:很多人认为“大妈”一词的使用证明一个国家越发达,这个国家的语言影响 力也会越大。根据句意可知选 A。 22. B。题意为:如果年轻人将来想要可以灵活地迁移到另外的城市生活,他就应该租房而 不是买房。根据句意可知选 B。 23. D。题意为:校方拒绝仅仅因为他可能会吓着其他人而开除那个脸部严重烧伤的学生, 因为每个孩子都有上学的权利。可知,答案为 D。 24. B。题意为:市场研究公司 GFK 主持了这项研究,结果显示,美国只有 53%的人很享受 自己的工作,15%的人讨厌他们的工作。根据句意可知选 B。 25. A。题意为: 因为每道菜都限制油脂摄入,十分健康,所以这个餐馆里提供的食物对重 视健康的食客们尤其具有吸引力。可知,答案为 A。 26. C。题意为:尽管这个方案设计很好,但是还是失败了,因为人们不愿意合作。可知, 答案为 C。 27. B。题意为:在这个年轻人的成长过程中,父母过度保护,因此他非常脆弱,承受不了 一点生活的压力。可知,答案为 B。 28. C。题意为:随着家庭离开他们原来稳定的社区,离开他们多年的朋友和扩展的家庭关 系,非正式的信息流动被切断了。根据句意可知答案为 C。 29. C。题意为:年轻的父母们得到建议,为确保孩子的健康,要为孩子们提供绝对没有化 学剂的自然食品。可知,答案为 C。 30. B。 题意为: 通过选择商品的价值而不是外表, 我们可以做一个聪明的买家。 换句话说, 要挑选*装的高质量商品。in particular 特别地;in other words 换句话说;in addition 此外,除此之外;on the contrary 相反地。可知,答案为 B。 完形解析 31. C。前文说 Tony 的午餐被抢,可知他应感到沮丧而愤怒。
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

32. A。从后文 himself could frighten him like that 可知,Tony 害怕黄蜂。 33. B。一个想法出现在他的头脑中。 34. A。句意为:某个比他小得多的东西怎么会把他吓成那样? 35. C。根据前文 Tony 在花园可知,他看了黄蜂一会儿。 36. B。根据后文 it was fear 可知,Tony 了解了黄蜂的的“招数,花招,诀窍”。 37.C。句意为:黄蜂不会与人发生争斗,但是每个人都害怕它的毒针,所以不敢惹它。 38. A。 39. D。从前文可知,Tony 发现了黄蜂的招数,因此整夜想要寻找自己的“毒针”会是什么。 40. A。根据后文 No longer did he walk with his eyes fixed on the ground 可知。 41. D。根据后文 Instead, he became brave 可知。 42. A。根据后文 ready to face up to anyone 可知。 43. C。根据…ate so spicy a sausage sandwich that…和后文 Never again did he rob Tony of his lunches 可知,抢 Tony 午餐的男孩结果被辣哭了。 44. B。 根据后文…you hit me I’ll call them, and you'll be severely punished, 然后那个男孩走了, 可知,这个男孩是威胁要打 Tony,并不是真的打了 Tony. 45. C。后文中这个男孩退缩离开了,可知,Tony 是坚定勇敢地看着这个孩子。 46. A。根据后文…you hit me I’ll call them 可知,Tony 是将这些电话号码背出来了。 47. B。句意为:如果你打我的话,我就会给他们打电话。 48. A。男孩转过身,离开了现场。 49. D。 根据 in the end, Tony became like the wasp he'd seen 可知, 这个方式奏效了, 故选 work. 50. B。句意为:没有刺痛任何人,他吓走了他们,保证没人会干扰他。 阅读解析 A 51. C. 推理判断题。划线部分意为:“他像书本一样沉默,看起来是个量身定做的图书管理 员,或者是个浪漫主义的诗人。但人们绝不可能猜到他是个数学老师。”故可知。 52. A. 推理判断题。根据第六段 He always gave in to the girls’ demands of shortening his class. His correction was always careless and merciful 可知。 53. B. 细节理解题。根据第七段 But she didn’t remember him for this. 及全文内容可知,数学 老师死去的女儿是作者最好的朋友,故可知。 54. A. 推理判断题。 根据倒数第六段中 Something flashed across his face…But she knew it was pain. 可知。 B 这是一篇议论文。生活中,大话王(braggart)最讨人嫌,可是不知不觉间,我们竟然开始用 夸张的语言打造自己的形象。在疯狂吹嘘的背后,其实是一种自我营销的手段。但是这种方 式并不能使自己持久发展。 55.A 考查词义猜测.根据划线词后的 “who constantly complain about jobs but really just want to impress others with your important position.” 可知,也许有时你会有些低调,只是不断抱怨 自己的工作,吹嘘的并不明显,但实际上这只是为了反过来显示自己身居要职,给人留下深 刻印象罢了。故与选项中的 hidden 意思最相*。 56.C 细节理解题.根据第五段“In a fiercely competitive job market we must sell ourselves on multiple platforms and show that we are better than others”可知,在激烈的职场中,我们必须在 多个*台推销自己来证明我们比别人更优秀,故 C 项正确。A 项 only 错误。根据第三段 “...when we talk about ourselves. We devote between 30 to 40 percent of our conversation time to
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

doing just that.”可知并非仅仅只谈论自己。根据第三段“some people can’t tell the difference between sharing positive information that others might actually want to know and downright bragging.”他们并不能分辨分享别人想知道的积极的信息与自吹自大的区别。 可知 B 项错误。 根据第四段 “The result is that more and more people are carefully managing their online images”,可知 D 项错误。 57.A 推理判断题.尽管大话王可能短时间给别人留下很深的印象,根据最后一段 Professor Simian Valier 所说,从长远的角度看,随着时间推移,这种做法不会有好处,好印象会逐渐 消退。 A 正确。 B 项错误。 根据第五段“we have become so accustomed to bragging that we don't even realize we are doing it” C 项错误。根据第三段最后一句“She suggests that bragging involves comparison, whether stated or implied.”可知 adopt comparison directly 错误。 D 项错误。 根据全文,以及第五段最后一句“This is harmful to our relationships and puts people off.”可推 断, 大话王说话并未多加考虑别人感受, 只是注重自我展示, 长期会使关系受损, 受人厌恶。 58. A 主旨大意题.本文作者首先指出生活中我们可能都是社交网络大话王,并举出实例,指 出吹牛这个问题不仅存在于互联网,也在职场中存在,并分析其原因,加以评论。因此 本文具有引导性的标题应该为:Are you a braggart? C 本文是 Joshua Bardwell 对自己使用过的一款高质量产品的介绍。 59. A。 推理判断题。 根据第一段中 It doesn’t matter how strong your passwords are …All it takes is for a site to get hacked(侵入)… every site on which you used that password has been accessed 可知。 60. D。细节理解题。根据第三段中 You create ONE strong password that you have to memorize and use it to access your LastPass database 可知。 61. C。细节理解题。根据第四段中 One argument against LastPass is that if their database is attacked, then all of your sites are in danger 可知。 62. B。 推理判断题。 根据全文介绍的语气, 文中 It’s not the only password manager out there, but I like it the best 和最后一段可以推知。 D 本文讲述 Hawadax 海岛在 FWS 的计划下重新恢复生机。 63. B。词义推测题。根据后文…has been returned to its rightful owners – birds 可知,该岛上 的小鸟曾经被老鼠驱逐出去。故可知。 64. A。细节理解题。根据第二段中 There isn’t any tree on the Island, … giving the rodents(啮齿 动物) easy access to both eggs and baby chicks 可知。 65. C。 细节理解题。 根据第四段中 some of the pioneers were unintentionally killed …the raticide, a poison that had been used to wipe out the rodents 可知。 66. D。主旨大意题。全文讲述在 FWS 的帮助下,老鼠岛灭鼠后,鸟儿重新回归,故选 D。 E 本文讲述一位盲人因一次意外事故失明后如何克服困难,重新定位自己,取得人生价值 的故事。 67.C 细节理解题。第 l 段最后一句指出“所失去的让我更懂得珍惜现在拥有的”,故选 C。作 者失明是因为他从一辆货车(box car)A 摔下来,而不是因为汽车事故,故排除 A;B 的推 断没有原文依据;文中提到他渴望重见光明。D 的表述与原文有出入。 68.B 细节理解题。the most difficult thing 是 The hardest lesson 的同义改写,故可定位到第 2 段。该段首句指出最困难的事情是“相信自己”,故选 B 69.D 细节理解题。 根据 baseball 定位到倒数第 2 段。 从该段最后两句可知棒球和那个男人的
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

鼓励给作者以启示和鼓舞.故选 D。 70.D 推理判断题。最后一段第 2、3 句表明我们要意识到自己的局限性,在开始时尝试那些 遥不可及的东西只会徒劳无益,故 D 正确。 完成句子(One possible version) 71.are often described as 考查被动语态 71. that loves you more 考定语从句及比较级 73. to be interviewing 考查不定式的进行时用法 74. what it is that 考查 it 强调句 75. had Jack reached 考查倒装 76. what makes the sport so exciting 考查主语从句及复合宾语结构 77. will have forgotten 考查将来完成时 78. There is no denying (the fact)/It can’t be denied 考查固定结构 79. would be proud of 考查虚拟语气及形容词搭配 80. Having been completed 考查非谓语动词的用法 One possible version Years of school life has taught me a lot of things. What impressed me most is that failure comes from lack of efforts rather than lack of ability. When it comes to that, memories flood into my mind. I can still well remember it was a time when I was in senior 1. Every one of my class said I was smart and clever, and I fancied myself too. But to my great disappointment, I failed in a very important test. Seeing through my puzzle, my head teacher said to me,” failure comes from lack of efforts rather than lack of ability.” It was his words that woke me up. So I spared no efforts to study and made great progress in the end. From my own experience, I can draw a conclusion that we fail because we don’t try our best rather than we are not intelligent. Only when we have a good knowledge of it can we succeed in our life. 录音原文: 这是 2014 年湖北省八市高三年级三月调考英语科听力部分。该部分分为第一、第二两 节。注意回答听力部分时,请先将答案标在试卷上,听力内容结束时,你将有两分钟的时间 将你的答案转涂到客观题答题卡上。现在是听力试音时间,试音过程中如遇播音效果不好, 考生可举手向监考员反映以便采取相应措施。现在开始中文试音: ……(剪录 13 年湖北高考英语中英文试音部分) 试音到此结束,听力考试正式开始,请看听力部分第一节:第一节,听下面五段对话。 每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷 的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每 段对话仅读一遍。譬如,你有 5 秒钟的时间看试卷上的例题…… 现在你有五秒钟的时间阅读第一小题的有关内容。 Text 1 W: You look tired. Did you stay up late last night? M: Yeah. I didn’t go to bed until the football game was over. W: Who won the game? M: Italy was beaten by France. Text 2 W: Oh, no! where are my car keys?
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

Text 3

Text 4

Text 5

Text 6

Text 7

Text 8

M: Relax. Are they in your purse? W: No, they’re not. They’re gone. M: I bet they’re still on the table in the restaurant. M: What happened in your chemistry class? W: It was an accident. One of my classmates broke a bottle of chemical liquid and burnt his hand. Luckily he was sent to the hospital at once. It is not serious now. M: Hello, Aqua Park. Can I help you? W: Yes, please. I’d like some information. Are you open on Saturdays? M: We’re open every day. From nine in the morning until six, but on Saturdays we close much later, at ten. W: Honey, I need a new pair of shoes. M: Shoes? Maybe we’ll need to buy another cupboard, too. W: I know, but I have no shoes to match my new dress. M: Mum, can you stop using the dust collector? I can hardly hear! W: You’ve been watching that silly series for 2 hours. I really hate to ask, but have you cleaned your own bedroom? M: Here we go again. What’s the point of asking again and again? W: If you don’t finish it, no allowance for this week. You’d better finish it before dinner. M: OK, I will. W: And another thing—you ought to know better than to make a mess on the floor. M: Don’t worry. I’ll clean it up in a minute. W: Hey, Jim. I didn’t know you biked to work. M: Yeah, it helps keep me fit and helps the environment, too. W: One less car on the road means less pollution. M: Right. Since my work is near a park, it’s a really nice ride, too. W: How far is it? M: Oh, about 10 miles. It takes me about an hour. W: That doesn’t sound too bad. I wish I could do it, but I work in the city. So I take a two-hour train ride to go to work every day. M: You’re doing your part for the environment by using public transportation, too. W: True. Well, see you tomorrow. M: See you. W: I can’t fit into my favorite sweaters anymore. I’m going on a diet. M: Well, I think you look fine. You shouldn’t worry about it. W: Are you kidding? Being overweight is a huge disadvantage, especially for women. People will look down on you; it’s difficult to find nice clothes; and sometimes it’s even hard to get a job. M: All right, that may be true if you’re really fat, but you’re only slightly overweight. W: You see, you do think I’m fat. Now, I’m definitely going to go on a diet, something that’ll work quickly. There’s a new one in this magazine. M: That’s crazy. Don’t you know that most diets just don’t work? Within a few months over 95 percent of people have put the weight back on. W: Well, you work out in the gym! M: Yeah, but that’s for general health and fitness.

▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓

▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌精诚凝聚 =^_^= 成就梦想 ▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌

Text 9

W: Sure. But it’s also to build up your muscles so you look better. You can’t deny it! M: Maybe. I’m not saying that it’s wrong to want to look good. But it is just not necessary to be obsessed with your appearance. W: Tell me what to do then. M: Okay, I’ll tell you what, why don’t we go and play tennis this afternoon? W: That’s a great idea and afterwards we can go for pizza. M: So you’re interested in a job as a waitress. Um, have you worked as a waitress before? W: Yes, for three years at several different restaurants. Now I’m working at the Park Hotel dining room on Hill Street. M: They have a very nice dining room there. Why do you want to leave? W: Because I can’t work full-time now. I’m taking some courses at a university. M: I see. On what days are you free? W: All day Thursday and Friday, Saturday and Sunday. M: That suits us very well actually. We’re looking for someone who can help us when we get very busy. That’s Thursday afternoon, Friday afternoon and evening as well as all day Saturday. The restaurant is closed on Sunday. W: That’s fine with me. M: When can you start? W: Is the first of next month all right with you? M: That’s fine. The first of May. By the way, you’ll get $8.80 an hour, plus tips, of course. W: Good. Thanks very much.

Text 10 Good evening, ladies and gentlemen. We are very happy to have Mr Brown and his party from Australia with us tonight. Let’s give our warm welcome! Mr Brown is very handsome and what’s more, he is honest and very kind to everyone. He has given much useful advice to us, so we should thank him very much. He keeps words and never breaks his promise, and we all should learn from him. We all trust him a lot. He is really our good friend. Mr Brown has long been our friend. As one of the largest traders in clothes in Australia, Mr Brown has been one of our faithful business partners ever since we entered into business relations in 1998. This time Mr Brown and his party are coming to England to explore new opportunities for business cooperation. We believe that there are many areas in which we can cooperate. Now I advise all of us to drink to the successful visit of our friends. Thank you for your coming, dear Mr Brown. We sincerely hope that you can come here as often as possible. We also hope we can be friends forever. 命题人:肖明侠(天门市教研室)刘常波(仙桃市教科院) 梅小林(随州市教科院) 刘丽梅(仙桃中学) 审题人:何庆国(潜江市教研室) 陈继芳(随州市广水一中)

▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓点亮心灯 ~~~///(^v^)\\\~~~ 照亮人生 ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ █ ■ ▓



★相关文章:
热文推荐
猜你喜欢
友情链接: